οι 4 ιπποτες της αποκαλυψης

Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση…Βγάζουν λεφτά έξω από την Κύπρο οι «Ευρωπαίοι»! Επιδιώκεται μεγαλύτερο «κούρεμα» για τις ρωσικές εταιρείες. Εξοργισμένη η Μόσχα! 


Βγάζουν άρον άρον λεφτά έξω από την Κύπρο οι «Ευρωπαίοι»! Επιδιώκεται μεγαλύτερο «κούρεμα» για τις ρωσικές εταιρείες. Εξοργισμένη η Μόσχα!
Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) φέρεται να έχει μεταφέρει άνω των 5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη σε μια επιχείρηση αστραπή για να στηρίξει τη ρευστότητα της αγοράς, αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου.

Περισσότερα ποσά αναμένεται να μεταφερθούν με την ενδεχόμενη ψήφιση των μέτρων, που προβλέπει η απόφαση του Eurogroup.
Η κίνηση αυτή, έρχεται μετά τις πληροφορίες για τραπεζική αργία την Τρίτη και την Τετάρτη, με τον φόβο της εκροής χρημάτων από τους καταθέτες να είναι πλέον ορατός.
Εν τω μεταξύ, εδώ και ώρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκε η ιδέα να κατασχεθούν από τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ μικρό ποσοστό, ενώ και για τις μεγάλες (άρα τις ρωσικές) 10-13%. Εξοργισμένο το Κρεμλίνο.
Συγκεκριμένα με την δικαιολογία της προστασίας των μικροκαταθετών, το πρακτορείο Dow Jones Newswires ανέφερε πως ήδη η Κύπρος και οι μελλοντικοί δανειστές της εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι για τον εφάπαξ φόρο των καταθέσεων.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται προβλέπει ότι:
οι καταθέσεις κάτω των 100.000 θα υποστούν ζημιές κάτω του 5%,
οι καταθέσεις από 100.000-500.000 ευρώ θα υποστούν ζημιές μέχρι 10% και οι
καταθέσεις πάνω από 500.000 θα υποστούν ζημιές που θα φθάνουν στο 13%.

πηγη lougantina

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φιλικά ιστολόγια