οι 4 ιπποτες της αποκαλυψης

Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πως οι Εβραίοι εξαπατούν τους πολιτικούς με το κιπά

Ο Ελληνοεβραίος Ζαν Κοέν έστειλε επιστολή στον Σαμαρά

Την απογοήτευσή του για την επιλογή του πρωθυπουργού να μην φορέσει την εβραϊκή κιπά στο Μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ εκφράζει με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά ο Ελληνοεβραίος Ζαν Κοέν, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε φορέσει το παραδοσιακό ιουδαϊκό καπέλο όταν είχε επισκεφθεί το 1991 το μνημείο.

Μάλιστα ο κ. Κοέν δεν διστάζει να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι η αλλαγή της στάσης του έχει ψηφοθηρικό προσανατολισμό και απευθύνεται στο εκλογικό κοινό της Χρυσής Αυγής.
Ολόκληρη η επιστολή που δημοσιεύθηκε στο προσωπικό ιστολόγιο του κ. Κοέν έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Την Τρίτη 8.10.2013 ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν ένα κομμάτι ( Στο μουσείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς - «ποτέ ξανά» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτηρίων) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο Ισραήλ, και δεν πίστευα στα μάτια μου αυτό που διάβαζα και έβλεπα.
Μεταξύ των άλλων η εφημερίδα έγραψε και τα εξής “Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης».
Πριν ξεκινήσω επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι προσωπικά είμαι άθεος και παντρεμένος με χριστιανή. Το λέω ώστε να μην νομίζετε ότι ο θυμός και η απογοήτευση μου έχει να κάνει με θρησκευτικούς λόγους. Όχι κάθε άλλο Το θέμα μου είναι ο σεβασμός στην άλλη θρησκεία και στην διαφορετικότητα που είναι μέρος της δημοκρατίας και την οποίαν ναι μεν ευαγγελίζεστε  αλλά φαίνετε πως όταν φτάνει η ώρα μάλλον τη γράφεται εις τα παλιότερα των υποδημάτων σας.
Καταρχάς καλό θα ήταν όταν πάτε σε μία χώρα να γνωρίζεται πέντε πράγματα για την χώρα αυτή. Ως εκ τούτου επιτρέψτε μου να σας απαλλάξω από την άγνοια σας λέγοντας σας πως η κιπά (το καπελάκι) δεν είναι σύμβολο πίστης. Η εβραϊκή θρησκεία ζητάει απλά να είναι καλυμμένο το κεφάλι, όπερ σημαίνει ότι και ένα απλό καπέλο, μπερέ, τραγιάσκα μέχρι πετσέτα θα αρκούσε.
ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΟΕΝ;
ΚΟ: Βλέποντας την παραπάνω χαριτωμένη φωτογραφία του υπουργού προ-πο, έκανα κάποιες σκέψεις. Έχω παρατηρήσει ότι ΟΛΟΙ οι μη Εβραίοι «επίσημοι» (πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και λοιποί ‘celebrities’), που επισκέπτονται μια Συναγωγή, φοράνε το γνωστό χαρακτηριστικό μικρό εβραϊκό σκουφάκι, την «κιπά». Επίσης, την φοράνε όταν πηγαίνουν στο Τείχος των Δακρύων ή στο «Μνημείο του Ολοκαυτώματος» στην Ιερουσαλήμ, γνωστό ως «Yad Vashem», σε (μη θρησκευτικές) εκδηλώσεις που απλώς διοργανώνουν ή παρευρίσκονται Εβραίοι, ενώ κάποιοι σε εντελώς «άσχετα» μέρη. Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: πως είναι δυνατόν κάποιος που δεν πρεσβεύει την ιουδαϊκή θρησκεία, να αναγκάζεται να φοράει αυτό που φοράει ο πιστός Ιουδαίος; Που είναι η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης; Εάν είναι από απλή «ένδειξη σεβασμού», τότε θα έπρεπε, για λόφους «ισότητας» να γίνεται το αντίστοιχο σε έναν χριστιανικό ναό....
...Το να απαιτείς από έναν μη Εβραίο να συμπεριφέρεται στη Συναγωγή (που δεν ανήκει, ούτε πιστεύει) σαν Εβραίος, είναι κάτι παραπάνω από απαίτηση για «σεβασμό». Έχει έναν συμβολισμό. Φαίνεται σαν έμμεση (αναγκαστική) υποταγή σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και σε ό,τι αυτή εκφράζει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζει το Ισραήλ. [Σύμφωνα με τον Richard Rabkin «Το να φοράει κάποιος το κιπά σημαίνει ότι διακηρύττει "Είμαι περήφανος που είμαι Εβραίος"»

Σύμφωνα με το ΤΑΛΜΟΥΔ, όπως διαβάζουμε ΕΔΩ :
Δείτε ΕΔΩ από αγγλική πηγή τι λέει το Ταλμούδ για το κιπά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φιλικά ιστολόγια